Fødevarer
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri arbejder for sunde, sikre og velsmagende fødevarer af høj kvalitet. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris opgave er at skabe rammer for, at danske familier lettere kan træffe det sunde valg i hverdagen.
Det gør vi blandt andet gennem lovgivning, mærkning og kontrol.
Fødevarereglerne skal sikre, at kvaliteten af den bøf vi køber i supermarkedet er i orden, og at den mad vi køber på restauranter er tilberedt forsvarligt. Reglerne bliver vedtaget af folketinget og håndhævet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Reglerne koordineres i høj grad igennem det europæiske samarbejde for at sikre, at det ikke kun er de varer, der er produceret i Danmark, som er i orden, men også de varer, som kommer ind over landets grænser.
Mærkning er også et vigtigt værktøj, som bruges til at hjælpe forbrugerne til at træffe et oplyst valg omkring f.eks. sundhed og økologi. Samtidig kan man også få klarhed omkring oprindelse.