Til at udvikle et statskontrolleret klimamærke blev der nedsat en arbejdsgruppe, der stod i spidsen for et større udviklingsarbejde, hvor alle relevante aktører fik mulighed for at komme med deres input til det nye danske klimamærke.

Arbejdsgruppen overleverede deres anbefalinger til om det kommende danske klimamærke til fødevareministeren den 27. april 2023. 

Opdraget til arbejdsgruppen var, at klimamærket skal være entydigt, enkelt og let at forstå. 

Arbejdsgruppen blev faciliteret af direktør for innovation og vækst i Fødevarestyrelen Per Preisler Christiansen og bestod af repræsentanter fra detailbranchen, fødevarebranchen og forbrugerorganisationer:

  • Fødevarestyrelsen (formand):
    Per Preisler Christiansen, Direktør for innovation og vækst
  • Bager- & Konditormestre i Danmark:
    Henrik Jellev Madsen, Fødevarechef
  • Bryggeriforeningen:
    Knud Loftlund, Afdelingschef
  • COOP: 
    Thomas Roland, CSR-chef
  • Danmarks Naturfredningsforening:
    Rikke Lundsgaard, Landbrugspolitisk seniorrådgiver
  • Dansk Erhverv: 
    Saoirse McKeever Eriksen, Chefkonsulent, Handel
  • Dansk Industri: 
    Leif Nielsen, Branchedirektør
  • De Samvirkende Købmænd: 
    Anne-Marie Jensen Kerstens, Fødevarechef
  • Forbrugerrådet Tænk: 
    Karin Breck, Politisk chef, Bæredygtigt forbrug
  • Foreningen Fiskebranchen: 
    Ole Lundberg Larsen, underdirektør Danmarks Fiskeriforening PO
  • FødevareDanmark:
    Leif Wilson, Formand
  • Landbrug & Fødevarer: 
    Niels Peter Nørring, Klimadirektør
  • Mærkevareleverandørerne: 
    Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager
  • Plantebranchen:
    Frederik Madsen, Sekretariatschef
  • Salling Group: 
    Martin Hasgard Olesen, Head of Assortment and Marketing
  • Økologisk Landsforening: 
    Sybille Kyed, Landbrugs- og fødevarepolitisk chef